De toekomst van het Hemelrijk - Bekijk de documentaire

Nieuwsbrief januari 2020

26 januari 2020

Wat een feest! Het is 2 Januari en de koeien lopen buiten in de zon. Het gras is nu nog groen en mals door het uitblijven van strenge vorst. Het is een prachtige ochtend met een waterig zonnetje die een glinstering op de berijpte grasstengels en bladeren geeft. Wij en de koeien, genieten van het buitenleven!

De feestdagen zijn voorbij én het einde van de verkoop van de kerstbomen. Voor de mensen was het weer prima om een kerstboom te komen kopen in het veld en op de boerderij. De meeste mensen zijn al vele jaren klant en weten dat ze zich goed moeten voorbereiden. In het veld een kerstboom kopen betekent laarzen aantrekken. Dit jaar was het veld goed begaanbaar, andere jaren kon het weleens modderig zijn door aanhoudende regen.

We hebben elk jaar wel kerstbomen over die niet verkocht zijn. Dit jaar verhakselen we de overgebleven kerstbomen om te composteren. Samen met onze buurman die de richtlijnen van “Bodem Voedsel Web “oftewel “Soil Food Web” zoals het mondiaal heet, volgt. We zijn bezig met een experiment om de “juiste” compost te krijgen.

De compost bestaat uit dennenhout, koeienmest en bladeren die gemengd worden en een aantal dagen, onder toeziend oog van de buurman, met een thermometer in de gaten wordt gehouden. De temperatuur mag oplopen tot 70 graden maar niet hoger anders worden de goede bacteriën en schimmels gedood. Eenmaal goed gecomposteerd wordt het op het land verspreid met de mestverspreider. Dit alles is geheel biologisch en onze buurman zweert erbij dat dit het beste is voor onze bodem. We zijn dus vol verwachting of het werkelijk zo verrijkend is als hij beweert.

Ons product, hemelsvlees, is voor veel klanten de laatste halte voordat zij vegetarisch gaan eten en door de verminderde consumptie van rundvlees merken wij een daling in ons klantenbestand.

Om dit zoveel mogelijk op te vangen willen we aan u vragen om de smulpapen en de huiskoks die begaan zijn met het welbevinden van koeien en achter het principe van kleinschalig boeren staan, te attenderen op ons vlees en onze website, hemelsvlees.nl? Mocht u vrienden kunnen overtuigen van ons heerlijk en eerlijk vlees onze routes zijn:

Wij danken u vooraf.

Dan wensen wij u een gezond en smakelijk Nieuwjaar in 2020 toe!

Vrolijke groet,

Zef en Ingrid

‹ Terug naar het nieuwsoverzicht