De toekomst van het Hemelrijk - Bekijk de documentaire

Nieuwsbrief januari 2021

10 februari 2021

Een korte terugblik werpen we in een vreemd onvoorstelbaar en onvoorspelbaar jaar en tegelijkertijd blikken we hoopvol vooruit, de toekomst in.

Afgelopen jaar zijn er dierbaren gestorven aan het coronavirus en dat is in ons geheugen gegrift. We hebben gemerkt hoe snel een virus zich kan verspreiden waardoor het wereldwijd toesloeg. We zijn in Nederland gaan nadenken waar onze producten vandaan komen doordat er plots tekorten ontstonden.

Door COVID-19 moesten we afstand nemen van elkaar met als gevolg dat sommigen consumenten hun inkopen niet meer in de grote supermarkten wilden doen maar naar alternatieven zochten bij de locale boeren of bedrijfjes. Er waren vast ook nog andere redenen dat de mensen hun koopgedrag wijzigden maar wij merkten een positieve verandering in de verkoop van ons hemelsvlees.

We zagen een toenamen van mensen die hemelsvlees bestelden maar ook van mensen die speciaal naar de boerderij kwamen om een vleespakket te komen halen. Erg leuk om nieuwe klanten te ontmoeten en gestelde vragen te beantwoorden. Op deze manier konden zij meer te weten komen over de herkomst, verzorging en de voeding van het hemelsvlees, die rustig voor het huis aan het grazen waren.

Niet alleen voor het vlees was de verkoop goed maar ook voor de verkoop van de kerstbomen. De kerstbomen moesten veel vroeger dan andere jaren zorgen voor gezelligheid in huis.

In de maand december zijn er twee kalfjes geboren. Een stiertje bijna helemaal zwart, op eerste kerstdag en hoe toepasselijk hebben we die naar Jezus genoemd. Nummer twee kwam tussen kerst en oud en nieuw. We hebben dit stiertje naar John genoemd.

John Rouvroye is de persoon die vanaf juni vanuit zijn interesse voor het leven op de boerderij aan het filmen is. Waarbij de zoektocht naar een opvolger een van de onderwerpen is. Wij geven u alvast een kijkje via een trailer, zie link onderaan deze nieuwsbrief.

Doordat onze tuin langzaam met de jaren een weelderige begroeiing krijgt, zien we steeds meer vogels in onze tuin. Recentelijk zijn er maar liefst 11 puttertjes gesignaleerd. Zij komen voor de zaden uit de uitgebloeide bloemen. Dit is het eerste jaar dat wij deze mooie vogels in onze tuin zien!

Wij wensen u en de uwen een gezond en liefdevol jaar!

Zef en Ingrid

‹ Terug naar het nieuwsoverzicht