Koop een koe bij boer Zef Soogelee
‘Je komt nog eens ergens als je zelf het vlees brengt bij je klanten! Ik word gelukkig van die ontmoetingen!’
Zef is geen doorsnee-boer. Gedurende zijn studie aan de HAS in Den Bosch heeft hij zich samen met anderen ingezet om een voormalig klooster om te vormen tot een alternatieve woonplek. In 1985 besloot hij te gaan werken in het boerenbedrijf van zijn ouders, tegen alle verwachtingen en adviezen in. Hij mist geen voorstelling van het Nederlands Danstheater en hij woont met zijn vriendin Ingrid in een boerderij die opgenomen is in het Jaarboek Architectuur.
Bij een niet gewone boer hoort een ongewoon goed product met een bijzondere naam: hemels vlees. De oorsprong ligt in het verleden. Op zondagmiddag nam pa Soogelee zijn gezin graag mee naar het hoogst gelegen weiland dat vanuit Ransdaal werd bewerkt. De gezelligheid, het geweldige uitzicht en natuurlijk de fijne picknick maakten van deze plek ’t Hemelrijk. Althans dat vond pa Soogelee, en zoon Zef is het daar helemaal mee eens. Vandaar dat hij het vlees van de koeien die er grazen, ‘hemels vlees’ noemt.